Kangasalan Maaseutuseura

Yhdistyksemme on perustettu helmikuussa 1909. Toimimme osana ProAgria Etelä-Suomi ry:ä. Tällä hetkellä Maaseutuseuralla on n. 200 jäsentä ja toimintaa on myös kolmessa naisosastossa (Haviseva, Keski-Kangasala ja Vehoniemi). Jos naisosastojen toiminta kiinnostaa, yhteystietoja löytyy tältä sivulta. Myös Etelä-Suomen ProAgria ja Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät maakunnallisia tapahtumia ja retkiä. Linkit em. toimijoiden nettisivuille löytyvät sivustomme kohdasta "linkit".

Vuoteen 1920 yhdistys toimi nimellä "Maalaisseura", jonka jälkeen nimi muutettiin Maamiesseuraksi. Toimintavuonna 2014 laitettiin vireille ja toteutettiin nimenmuutos Kangasalan Maaseutuseuraksi. Nimenmuutos ja yhdistyksen sääntömuutos astuvat voimaan Patentti- ja rekisterihallituksen käsittelyn jälkeen.

Jäsenmaksustamme päätetään vuosittain syyskokouksessamme, tällä hetkellä henkilöjäsenen maksu on 20 euroa, josta viisi euroa on ProAgrian jäsenmaksuosuus. Jäsenmaksumme maksamalla saa sekä alennuksia paikallisista tapahtumistamme ja kursseistamme, mutta myös ProAgrian Satoa-lehden ja muut ProAgrian jäsenedut.

Toimintamme tarkoitus on "-koota toimialueella asuvat yksityiset henkilöt, maa- ja metsätalousyrittäjät, liikkeen- ja ammatinharjoittajat, yhteisöt, osuuskunnat ja niissä työskentelevät ihmiset yhteistoimintaan kylä- ja asuinyhteisöjensä hyväksi. Yhdistys pyrkii edistämään jäsentensä aineellista ja henkistä hyvinvointia kehittämällä heidän ammatillisia tietojaan ja taitojaan." Käytännön toiminnassa tämä näkyy mm. kursseissa, jotka sivuavat luontoa ja luonnonvaraelinkeinoja. Toukokuussa 2014 yhdistyksemme järjesti Saarikylien Kumpulassa kurssin, jossa perehdyttiin villiyrttien hyödyntämiseen ruuanlaitossa ja elokuussa yhdistys retkeili Lepaan messuille.

Yhdistyksellämme on kaksi yleistä kokousta, vuosi- eli kevätkokous ja loppuvuodesta syyskokous, jolloin myös suunnitellaan seuraavan toimintavuoden tapahtumia. Johtokuntamme ottaa mielellään toimintatoiveita vastaan! Yleisistä kokouksistamme ja tapahtumistamme ilmoitetaan nettisivullamme, Kangasalan Sanomien Seurat toimivat -palstalla ja KS:n ilmoituksilla.

Maaseutuseuran hallitus 2020

Sinikka Luokkanen, puheenjohtaja